måndag 31 oktober 2011

Fotografera katt








Att fotografera katter är oftast väldigt tacksamt. Jag är otroligt fascinerad av dessa små livsnjutare och deras stora personligheter. Att bo med katter är ju en upplevelse varje dag och man vet aldrig vad dom ska ta sig för.

fredag 28 oktober 2011

Spökhelg...






Ha en riktigt kuslig spökhelg....

Vardagsrum









Visar några bilder från vardagsrummet. För någon vecka sedan plockade jag fram symaskinen och sydde nya gardiner av gamla lakan till köket och gästrummet. Bilder på dom kommer en annan dag. Det som blev kvar av ena lakanet sydde jag två kuddfodral till kuddarna i soffan. Det är alltid skoj att variera sig lite. Den gamla kristallkronan med tillhörande två lampetter är efter min mormors mor,alltså riktigt gamla och för mig otroligt värdefulla. Jag har även ett linneskåp,som jag tidigare visat, och en skänk efter henne. Linneskåpet är fyllt med linne och dukar,precis som det var en gång i tiden då min mormors mor hade det och efter henne min mormor.

Kalla fötter




Den här tiden på året brukar jag oftast tassa runt i raggsockor eller mjuka gosiga tofflor. Bor man i ett gammalt trähus med trägolv blir det lite kallt om fötterna,och om man som jag lätt fryser om dom är ju tjockstrumpor ett måste under den kalla årstiden. I hallen har jag gjort i ordning en korg med varma strumpor som man kan dra på sig vid behov. Bara att välja vilken färg man vill ha :)

onsdag 26 oktober 2011

Sommarstileben och betongkruka





Trots att man tycker det är mysigt med hösten,alla tända ljus och mys,längtar man ju också till sommaren,och tvärtom när det är sommar.Det är konstigt det där.I alla fall,jag hittade ett par bilder som jag tog i somras på ett stileben jag hade gjort i ordning.Det är verkligen underbart då man kan plocka in blommor från gården och sätta ut lite här och där i små vaser.

Tidigare i höstas hittade jag en betongkruka på Dollar store,av alla ställen,men inte förrän härom dagen målade jag den vit.Jag ville väl känna mig för innan,för den var verkligen fin utan färg också.Men till slut så åkte färgburken fram ändå och jag blev väldigt nöjd med resultatet.

Mysfaktor

Det absolut mysigaste med hösten är ju att man med gott samvete kan vara inne.Tända ljus och gå runt med en mugg kaffe i handen och pyssla med det man vill,det är hög mysfaktor det.

Eftersom jag inte har lyckats fixa med överföringen från min systemkamera får jag så länge nöja mig med mobilkameran.Jag fick köpa en usb kabel till vrakpris igår av killen i butiken.Den var uppackad och låg under disken.Hur lycklig blev inte jag då?Glad i hågen såg jag mig själv föra över alla bilder till datorn där man får en helt annan perspektiv på dom.Efter lite fix med installation av program var det bara finliret kvar och jag kunde snart börja föra över...Trodde jag ja.Det visade sig efter en massa trixande hit och dit att det inte gick att installera drivrutinerna på kameran.

Suck!

Ut på nätet och kolla runt där.Tydligen är det flera som har samma problem,men att det går att ordna,om man orkar sätta sig ner och trixa ännu mera...Det orkar inte jag göra så det får nog bli en tripp tillbaka till butiken och köpa sig en kortläsare istället,precis en sådan som killen först rekommenderade men som jag skippade då jag fick kabeln för 4 guldtior om jag ville?

Ibland blir det inte som man tänkt sig.

söndag 23 oktober 2011

Ljus i vårt hus



Visst är dom riktigt charmiga,ljushusen? Mysiga att tända också om kvällarna,dom ger ett så fint sken i mörkret. Vad vore hösten utan tända ljus?

Tavla av egna bilder & vita skönheter







Jag bara älskar orkideér! Dom är bland dom absolut vackraste blommorna jag vet. Jag har ett gäng och dom flesta är vita och alla vita har nu blommat samtidigt en längre tid *LYCKA* Jag trodde ju aldrig att det skulle hända,men nu har jag ialla fall verkligen fått njuta av deras skönhet.

I vintras lekte jag lite med en systemkamera (nu kan jag ju leka med min egen) och fick till några bilder som jag verkligen gillar. Så varför ha bilderna liggandes i en mapp i datorn där kan man ju inte se dom? Då kom jag på idén att göra en tavla med tre av bilderna som jag tycker passar väldigt bra ihop. Lite skoj att ha en tavla med egna bilder och det blir ju väldigt personligt då.

fredag 21 oktober 2011

Min nya vän Nikon


Yess yess yeeeess! Får jag presentera min nya fina vän Nikon? Äntligen efter lååång längtan att ha en alldeles egen systemkamera har den här fina hamnat hos mig,även fin väska att frakta den i har jag.Nu fattas bara en usb kabel så att jag kan föra över bilderna till datorn.

Att ta bilder har nu fått en helt ny innebörd!

Hjärtan




Ja att jag älskar hjärtan i alla olika former och modeller går inte att ta miste på.Jag har tidigare visat några som jag har sytt och här kommer dom nyaste tillskotten! Det svarta hjärtat var till en alldeles speciell person.Dom röda ger lite jul-feeling men bidrar även med en liten färgklick mot allt det vita.Jag sydde ett till svart hjärta som blev en perfekt gå-bort-present när jag var bortbjuden på middag.

Idag haglar det visst inlägg här på bloggen,men eftersom det blev ett lååångt blogguppehåll så har jag ju lite att ta igen.

Tavlor






Att förnya hemmet med tavlor behöver inte kosta något alls.Måla några gamla ramar,det ger dom ett helt nytt liv!Skriv ut recept och fina ordspråk och rama in.Enkelt och mycket billigt!

Färska kryddor








Hej!

Hittade några bilder från i somras på mina fina färska kryddor.Jag har tagit för vana att så färska kryddor varje vår som jag sedan kan sätta i köket och njuta av den underbara doften och den härliga grönskan.Det som inte används går ju bra att torka och förvara på burk.Den här gången sådde jag timjan,basilika,dill,persilja och mejram.Att så kryddor i gamla konservburkar går perfekt och är dessutom väldigt snyggt tycker jag.

Bilder som dom här får mig att längta till nästa vår då det är dags att peta dom små fröna i jorden igen.