måndag 28 november 2011

Julpynt












Sparsamt med julpynt har det blivit. Jag är inte så mycket för en massa röda tomtar överallt osv,istället gillar jag vitt,grönt och silvrigt pynt och inte för mycket. På hyllan får två söta vita tomtar mysa i solens strålar som söker sig in. I lilla trälådan har jag lagt silvriga stjärnor,kastanjer,torkade apelsinskivor och gamla fina kakformar. På krokarna i hallen fick det bli dom röda hjärtan jag tidigare sydde,en ljuslykta och en strut som jag gjort av tårtpapper och bokmärke. Lite grönt i form av mossa och tallkvistar. Alldeles lagomt enligt mig.

Sedan blir det ju en hel del tända ljus på det! En heeeel del som sagt :)

Mysbelysning











Hur skulle vi klara oss utan mysbelysning under den här mörka tiden på året? Själv blir jag väldigt påverkad av mörkret och känner att jag måste göra det bästa av situationen tills ljuset återvänder nästa år. Ljusslingor,stjärnor,ljuskulor m.m får lysa upp i mörkret. Igår kom ju även första snön vilket gör att det blev betydligt ljusare ute.

Än en gång måste jag påpeka hur underbart det är att ha så vitt omkring sig i hemmet,det är ju rena ljusterapin för kropp och själ!

fredag 11 november 2011

Gå-bort-present




Jahapp.Helg igen? Vart tusan tar veckorna och tiden vägen egentligen?? När man blir bortbjuden på middag hos någon vill man väl ogärna komma tomhänt,så känner jag ialla fall. Istället för att köpa en blomma eller chokladask gör jag hellre något själv,det blir mera personligt då. Jag skulle verkligen uppskatta en sådan present som någon lagt lite tid och tanke på. Eftersom jag bara älskar att sy hjärtan i olika färger med band och pärlor,fick det bli ett sånt.Det rosa bandet blev en fin kontrast till det svarta och den lilla vita pärlan blev pricken över i. Slå in det i lite papper och klistra dit en fin bild så vips har man en gå-bort-present :)

torsdag 10 november 2011

Naturligt





Att pynta hemmet med sånt som man kan hitta i naturen är helt klart allra vackrast om man frågar mig.Det kan ju liksom aldrig bli fel.Det blir en mysig och ombonad känsla,och ett vackert blickfång.Ett gäng kastanjer i en glasvas eller varför inte lite grönmossa i en gammal sockerkaksform med ett blockljus? Lite annorlunda men väldigt personligt :)

Vackra Norrland





Jag hittade några bilder som jag tog över staden tidigare i höstas.Då hade träden kvar alla sina vackra löv och det lyste av alla färger överallt.

onsdag 9 november 2011

Lotus-lampa




För några år sedan loppade jag en väldigt annorlunda vägglampa.Just att den var så speciell gjorde att jag inte kunde låta bli den och nu är den en favorit. Kan man kalla den lotus-lampa tro? Den påminner ju väldigt mycket om dom små fina lotus-ljuslyktorna.

Igår kom första numret av tidningen Hem & Antik som jag beställde för ett tag sedan och fick en underbar Marimekko skål som premie.Nu väntar jag på den andra skålen som jag får ihop med en annan prenumeration. Det är tre nummer av Allt i hemmet *tips* Att betala 88 kronor för 3 tidningar och dessutom få en fin Marimekko skål,det tillfället kan man ju bara inte låta bli att ta! :)

Rosa himmel



Två eftermiddagar i rad har himlen sett ut som en vacker målning! Alldeles rosa i olika nyanser. Jag blir lika fascinerad varje gång himlen visar sina olika 'sidor'. Tidigare i höst fick jag för första gången i mitt liv se norrskenet. Vilken känsla det var att se något så mäktigt och helt fantastiskt vackert!

lördag 5 november 2011

Tänder ett ljus...





Tänder idag ett ljus för alla nära och kära som inte längre finns med oss...

Älskade Casperhjärtat,du lämnat ett stort tomrum efter dig,men du finns för alltid i mitt hjärta!

Saknar dig!

fredag 4 november 2011

iittalas Marimekko



Idag damp den ner i postlådan,iittala skålen som jag fick då jag tog upp en tidningsprenumeration. Visst är den otroligt vacker?Färgen är helt underbar! Kanske till smågodis eller kanske till ett ljus? Hursomhelst,en härlig färgklick blir den här hemma och den kommer antagligen att flyttas runt en hel del :)

torsdag 3 november 2011

Rent hus



Ja fast rättare sagt rent rum. Jag har idag ägnat timmar åt att skura i vardagsrummet.Lister,panelen,elementen (usch) golvet har jag dammsugit och skurat. Det enda som inte är gjort egentligen är fönsterputsning,men eftersom jag gjorde det tidigare i höstas så hoppar jag över det.Även om det skulle behövas igen efter alla kraftiga regnskurar som slagit mot dom.

Nu sitter jag med en mugg kaffe och bara känner in rummet och njuter. Det är verkligen skönt när man gjort något ordentligt. Nu är det 'bara' resten av hemmet kvar att ta tag i,men det får bli en annan dag,jag känner mig rätt nöjd just nu.

Chilla





Att titta på en katt som sover eller som ligger och drar sig i solen som fortfarande lyckas söka sig in i rummet på morgonen,det är mysigt. Att borra in näsan i en solvarm katt är super mysigt. Att sitta och lyssna på en katt som snarkar samtidigt som man ska försöka höra vad dom säger på tvn,det är mysigt det med,på sitt sätt.