fredag 27 januari 2012

Något fått








Det är fredag och helg igen.Igen! Sista helgen i januari också och ännu en vintermånad är avklarad....

Tänk vilka fina vänner det finns när man får så här vackra örngott och virkade spetsar! Dom är ju helt underbara! Örngotten kommer att passa fint i sängen,kanske något hamnar i soffan på någon kudde där. Sådana fina saker vill man ju inte gömma undan,ett riktigt fint handarbete som knappast utförs nu för tiden.

tisdag 24 januari 2012

Kurering




Kör på samma spår som igår,att pigga upp lite i eländet...eller ja förkylningen...Fast idag lägger jag den mesta fokusen på kurering i form av hemmagjort ingefärste spetsat med citron och honung,och en skål med mumsig fruktsallad och vaniljkesella.Detta toppas med en dos av underbart mysiga serien Mcleods döttrar.

Så,blir jag inte frisk nu så vet jag inte vad jag ska ta mig till! :)

måndag 23 januari 2012

Att pigga upp sig lite






Vad gör man när man känner sig trött,förkyld och hängig? Jo då köper man sig ett par till av dom där vackra skålarna som har blivit favoriter! Så nu finns det fyra stycken av dom där på kökshyllan. Något annat man kan göra för att pigga upp sig lite är att ladda upp med lite go´fika och en inspirerande tidning som damp ner i postlådan förra veckan.

Visst är man värd lite sånt när man inte känner sig på topp så här på en måndag??

lördag 21 januari 2012

På brickan i köket





På brickan i köket just nu...Å så favorit skålarna igen :) Jag är bra sugen på att köpa några flera. Dom är ju sååå fina !!

fredag 20 januari 2012

Nykomlingar å nybakat








Älskade skålfamiljen har utökats med två nykomlingar! Jag är ju en riktigt sucker för vackert porslin så jag kunde bara inte låta bli dom här skålarna. Ica Maxi har en fin porslins serie jag mer än gärna har på mina kökshyllor. Med dagens frukost invigdes dessa skönheter!

Till frukost blev det även nybakat bröd.Eller ja näst intill nybakat ialla fall.Igår kväll fick jag ett ryck och bakade världens godaste matbröd med fil,nötter,olika frön och russin i.Riktigt saftigt och mumsigt! Morgonens höjdpunkt med andra ord!

torsdag 19 januari 2012

Nytt i vardagsrummet









I vardagsrummet. Vintersolen hittar in på morgonen och ljuset är helt underbart! I fönsterna står nya lampor. Jag fick dom i julklapp,men det var ju jag som hade hittat åt dom och även fixat med beställningen ;) Nya kuddfodral har det också blivit.Naturvita och vackra,och det ser nästan ut som rosor på dom. 69 kr för ett par på rea tycker jag är ett bra pris.Bara några dagar efter min beställning hade dom tagit slut så jag hade nog lite tur där.

Fynd och ny tavla









Oj,det blev ett ganska långt blogguppehåll men nu är jag förhoppningsvis tillbaka igen!

Idag tänkte jag visa ett par fynd som jag gjort. En jätte söt burk från Dollar store av alla ställen,men man kan verkligen hitta fina saker där emellan åt. Burken står nu på bänken i köket med frukostflingor i.Det andra fyndet kommer från Coop.3 jätte fina höga glas för 19 kr som nu får agera ljuslyktor istället. En budget variant på dom underbara Tine K lyktorna kan man kanske säga,för dom påminner om dom lite i mina ögon ialla fall. Alltid skoj med nya ljuslyktor,och just nu under vinterhalvåret tycker jag det är så snyggt med saker i glas,det blir en snygg kontrast mot det vita. Vintrigt och isigt liksom :)

På hyllan i vardagsrummet har en ny tavla kommit upp. På nätet finns det massor av fina vintage bilder som man lätt kan skriva ut och rama in och vips har man en 'ny' tavla.

En bukett av torkade vita rosor får hänga kvar ett tag till!