tisdag 23 oktober 2012

Vardagsrum


Vardagsrummet som det ser ut nu. Älskar att både förmiddag-och eftermiddagssolen kikar in här ! Vilket underbart ljus det blir,och ljus behövs den här årstiden.




Det finns fler här hemma som njuter av solen och ljuset :)



Du är såååå saknad älskade vännen !!








Inspirationen är inte på topp just nu,så i brist på annat får det bli några bilder från vardagsrummet idag.


Trevlig tisdagskväll !

torsdag 18 oktober 2012

Höstpynt






Äntligen har då solen visat sig lite idag ! Vilket deppväder det har varit i veckan,nästan som man bara vill dra täcket över sig. Eftersom det har varit så fint idag passade jag på att gå till skogen och plocka mossa,enris,ljung och lite rönnbär.På vägen hittade jag även ett äppelträd som ingen rår om och plockade några äpplen som fallit till marken. Det blev ett litet höstarrangemang till kistan i hallen och även en bricka ute på balkongen och ett par lådor med ljung och ris.



Här samsas mossa,äpplen och rönnbär med två glasburkar som får agera ljuslyktor. Då burkarna är ganska djupa får förhoppningsvis ljusen vara ifred för skatorna som tydligen tycker dom är väldigt åtråvärda.Vet inte hur många ljus som försvunnit från balkongen :) 


Tänk att det är fredag imorgon igen ! Jag har sagt det förr och säger det igen,heeeelt otroligt vad det går fort !! Jag som egentligen skulle jobba tre nätter i helgen har tagit lite semester minsann så det blir inte jobb förrän på söndag ! Känns hur skönt som helst.

Ha en mysig helg,det ska jag ha !

onsdag 10 oktober 2012

Kastanjer & vintips





För några år sedan hade jag lyckan att få plocka kastanjer ! Torkas och dom kan användas år efter år till olika arrangemang. Idag gjorde jag det väldigt enkelt för mig då jag bara lade dom i en glasskål med några värmeljus. Ibland räcker det lilla för att det ska bli fint,lagom höstigt blev det också :)




Onsdag och lill-lördag ! Vad är då mer passande än ett litet vintips ? ;) Det här vinet föll mig smaken direkt måste jag säga,otroligt mjukt och behagligt och passar nog utomordentligt till en mustig köttgryta.Ikväll ska jag prova något nytt som jag häromdagen ramlade över,färska kokta rödbetor med chévre och honung som gratineras i ugn.Kan bli en höjdare,det låter otroligt gott ialla fall ! 



Ha en mysig kväll i höstmörkret !

torsdag 4 oktober 2012

Plädmani





Turen till Jysk igår resulterade i en super mysig pläd som jag tror kommer bli en favorit här hemma lång tid framöver,typ fram till våren :) Som om man inte har nog med plädar ?? En hel korg med alla varianter står ju på golvet när till hands i vardagsrummet ! Men just den här kunde jag bara inte låta bli,det var den sista i vitt och blev min för en hundring. Efter en omgång i tvättmaskinen ligger den nu i soffan och doftar nytvättad och blev såklart använd direkt så fort den torkat igår kväll :)


Kanelbullens dag idag så här har det fikats ett par stycken till kaffet !


Ha en fin fin torsdag !