torsdag 30 maj 2013

Ljuvliga blå toner







Hej sommar och värme !!

Idag är det helt galet varmt,riktig högsommar värme ! Den djupa grönskan är häpnadsväckande och man får nästan nypa sig i armen.Den finaste tiden är nu när allt är så nytt.Man kan bara njuta och ta vara på dom härliga dagarna som ligger för ens fötter.Imorgon är det sista maj och sedan tar juni vid.Juni alltså ???! Ofattbart !

Hemmavid har jag plockat fram blåa toner i köket och vardagsrummet.Blått på sommaren känns härligt och fräscht.För övrigt händer det inte så mycket på inredningsfronten.Jag plockar in blommor och sätter i vas,flyttar runt lite saker,plockar bort och ställer undan.Less is more.

Ha en skön torsdagskväll !


söndag 26 maj 2013

Ute-helg


Veckan började med en regnig måndag,då passade jag på att ta en mysfika med en fin vän.Sånt kan verkligen pigga upp en trist och grå dag !



Veckan började även med nytvättade och manglade lakan i sängen,såååå underbart att krypa ner :)


Lagom till helgen plockade jag nya blommor till buren 



Hittade igår en ensam tulpan i en av rabatterna på gården,otroligt vacker !!





Pompomsen hänger lite här och var här hemma.Måste nog erkänna att jag har en släng av pompom-mania :)



Hej hej Morsdag !

Vilken fantastisk helg.Mysigt sällskap,grillning,gott vin,en massa godsaker och ett strålande väder ! Igår var det som en högsommardag,att det blev ett litet svalkande vattenkrig ute på gården gjorde ju inget då :) På kvällen tändes grillen och glasen fylldes med röd-och rosévin.

En riktigt skön lördag med andra ord ! 

Idag firades två mammor med jordgubbstårta.Eftersom det varit så fint väder även idag dukade vi upp ute under ett parasoll.Bara en liten bit tårta blev kvar så det tar jag som ett gott betyg :)
Dagen fortsatte ute med pizza till middag,enkelt och slappt en solig söndag.

Nu är det kvällen och tröttheten har infunnit sig ! Jag gissar på att man somnar gott sedan.

Kram Linda

fredag 17 maj 2013

Shopping shopping shopping


Till min stora glädje hittade jag igår denna fina bur,till ett bra pris också ! Har länge spanat på burar men har tyckt att dom varit lite för dyra.Gårdagens tur till Birsta gav alltså utdelning :)



Innehållet i den kan man ju variera i all oändlighet egentligen ! Efter årstider,högtider eller bara efter lust helt enkelt.



Ett par sänglampor fick även följa med hem.När jag köpte lamporna till fönstren blev jag ju sugen på dom här med,nu känns det enhetligt i sovrummet.



På mini-semestern till Stockholm hittade jag alldeles underbara sänglakan från Gripsholm i en fin butik vid Steningeslott. Dom var nedsatta från 500 till 300/set så jag kunde inte låta bli dom ! Jag har nog aldrig sovit i såååå sköna sänglakan tidigare och dom är värd varenda krona.


Hej hopp Pingsthelgen !

Ännu en helg har anlänt och enligt kalendern är det Pingst. Liiite svårt att förstå att vi redan är i mitten av Majmånad ! För min del står det jobb på schemat denna helg,det ska väl gå det med,även om jag gärna hade velat slappa i solen då man lovar strålande väder. Idag har det varit riktigt riktigt varmt,äntligen ! Trallet ute på balkongen fick sig en omgång med såpavatten innan jag lade ut nytvättade trasmattor. 

Ikväll är det Let´s dance och ett glas rött som gäller ! Ett par varma mackor slinker nog också ner ;)

Trevlig pingsthelg !!

söndag 5 maj 2013

Avklarad jobbhelg




I den stora korgen som jag loppade förra sommaren förvara jag filtar och plädar.Överst ligger en väldigt gammal filt som kommer från min pappas barndomshem.Under filten ligger ett gammalt täcke,tycker dom är härligt somriga !


Liten kisse myser i kvällssolen :)


Go´kväll söndag !

Det är åter igen kväll och lugnet har lagt sig.Det känns skönt att ha jobbhelgens nätter avklarade.Efter middagen blev det lite glass med färska jordgubbar och ett glas rött,mumsigt värre 

Efter en regntung och och ruggig morgon (perfekt sovväder för den som jobbat natt) ljusnade det upp och solen tittade fram mellan molnen.Efter regn kommer solsken.Kvällen har varit lugn och vindstilla med härligt ljus som söker sig in.

För min del blir det en tidig kväll,det ska bli skönt att krypa under täcket !

Ha en skön kväll !

lördag 4 maj 2013

Första helgen i Maj


 Muggarna som jag köpte härom veckan har verkligen blivit favoriter ! Goda att dricka ur och mysiga att värma händerna på :) Dom håller värmen väldigt bra också. Älskar den underbara färgen !! 



Den här super söta brickan fick jag av snälla mamma för ett tag sedan.Tycker den är alldeles underbar och kommer nog användas flitigt till sommarens fikastunder.


Hej hej lördag !

Så har vi kommit fram till första helgen i sköna maj. Grönskan har sakta men säkert börja komma och jag längtar till det är alldeles grönt på träden.Våren har blivit förskjuten pga kylan som inte ville ge med sig,men nu har det äntligen vänt ! Inte en dag för tidigt tycker ju jag då och många med mej antar jag.

För min del har den här lördagen spenderats till största delen i soffan framför tv:n efter att ha avverkat första jobbnatten av två den här helgen.

Ha en skön lördagskväll !

fredag 3 maj 2013

Vår på riktigt


Satte ihop ett stilleben häromdagen med några gamla saker.



Senaste loppissvängens fynd ! Den vita emaljmuggen fick jag för en tia.Har länge velat få tag på just en vit,dom röda drack jag ur som liten hos mormor och morfar så dom är nostalgi för mig.



En så söt liten burk hittade jag också för en tia. På bilden är den dock inte rengjord.Har ju dille på just plåtburkar :)


Hej vad det blåser !!!

Idag är det friska vindar ute! Passade på att rengöra torklinorna på gården och premiärhängde sängkläderna,det torkade på ett ögonblick och blev manglade på samma gång :) Finns det något härligare än att lägga sig i nytvättade sängkläder som torkat ute i vinden ?

Fredag igen och för min del är det jobb som gäller.Vart tar veckorna vägen egentligen ?? Valborg firades ute vid havet hos ett par vänner i deras stuga.Riktigt härligt med grillning och övernattning.

Nu är våren här på riktigt :)

Trevlig helg !