måndag 22 juli 2013

Små skor och målad säng


Så små söta ! Stl 23,helt otroligt små fossingar dom har suttit på ! Det var vitt som gällde redan då ;)


Dom här småttingarna får stå på månbordet,tycker dom passar fint där !


Och sist men inte minst...Äntligen en vitmålad sängram !! I många år har jag tänkt måla den men inte kommit till skott.Det blev pricken över i där i sovrummet och jag är sååå nöjd ! :)



Hej måndag

Den nya veckan ligger som ett oskrivet blad framför oss.Helgen spenderades ute vid havet vid vänners stuga.Vi började kvällen med bastning ute vid klippkanten och jag tog premiärdoppet,hör och häpna ;) Jag blev riktigt förvånad själv,brukar inte bada när temperaturen ligger under 20,nu låg den på 17.
Efter det bjöds det på en god matpaj och till den lite gott rött innan det var dags för sängen.Lördagen började med regn men mot eftermiddagen sprack det till slut upp och vi kunde grilla.En jätte mysig helg med andra ord :)

Ha en bra start på nya veckan !


tisdag 16 juli 2013

Loppisfynd och utflykter


Två fina glasburkar fick följa med från en av loppisturerna dom senaste helgerna.Hittade en liten bit tyg liggandes som jag tycker passar bra på !



Är sååå nöjd med dom här underbara sakerna !! Den lilla glasflaskan passar bra att ha olivoljan i.Fatet är ljuvligt engelskt porslin.Pressglasen för en krona styck och den vackra mjölburken är jag förälskad i !! :) Tänk vad mycket fint man kan hitta på loppis.


Vad vore en loppistur utan ett par plåtburkar ? Den vita förvarar jag skorpor i för tillfället.Har även lyckats hitta en målningsprojekt,kan bli fin att förvara pepparkvarn,olivoljaflaskan m.m i.


Häromdagen plockade jag in dom första luktärtorna.Otroligt att så små blommor kan dofta så gott och sååå mycket !!


Hej 

Det blev visst ett litet uppehåll i bloggandet,men nu är jag förhoppningsvis tillbaka ! Helgen som var blev en innehållsrik helg.På lördagen började vi med en loppistur till Lions som håller till i Nyland.Mysigt att gå på loppis på landsbygden.Sedan fortsatte vi med ett besök i häxgrottorna och till Häxberget i Torsåker.I grottorna satt dom häxdömda kvinnorna i väntan på vandringen upp till Häxberget där dom avrättades och brändes.Så fort jag gick in i häxhålan kände jag hur kalla kårar gick längs ryggraden och håret reste sig på armarna ! Man kunde nästan känna kvinnornas panik sitta kvar i väggarna.Riktigt kusligt var det !

Uppe på Häxberget finns ett minnesmonument,en stor sten där det står :

"Här brann häxbål 1675.
Kvinnor dog
män dömde
Tidens tro 
drabbar människan"

På berget halshöggs kvinnorna och brändes,sedan slängdes kvarlevorna i en sjö strax nedanför.Vilken tragik ! Det är svårt att förstå hur människan kan vara så inskränkt,låta en tro gå över förståndet.

Turen fortsatte sedan till Dals kyrka.På vägen dit hittade vi en övergiven gård.En gång i tiden ett vackert hus med punchveranda,nu ett hus i förfall.Sorgligt.På gården fanns flera byggnader i form av ladugård,bagarstuga m.m.Spännande och samtidigt lite kusligt.



Vi fortsatte sedan till Ytterlännäs gamla kyrka,en riktigt fin från 1700-talet.Nedan kommer ett gäng mobilbilder på denna fantastiskt vackra kyrka









Dagen avslutades ute i Bönhamn med grillning i kvällssolen !






På söndagen blev det slappt på en liten strand på Björkudden.Otroligt vackert !


Stannade till vid Hotellet och möttes av den här vyn !


Det var allt för den här gången ! :)

Kram Linda