måndag 30 september 2013

Oktober runt hörnet




Hej måndag

Sista dagen i september är det alltså,oktober väntar runt hörnet. Hösten gör sig påmind mer och mer för var dag,trädens färger blir intensivare och kylan har kommit för att stanna. Tänk att det snart är vinter,igen !

Helgen som var bjöd på god mat,massor av gotta,ett glas eller flera rötjut och trevligt sällskap ! På lördagen blev det även en liten loppistur på Lions. Såååå mycket folk att det var svårt att koncentrera sig och svårt att se alla saker. Not my cup of tea om man säger så. Söndagen blev betydligt behagligare med en skön motionsbingo-runda i det friska vädret,dock ingen vinst men motion och varmt gott kaffe fick jag :)

Idag står det städning på schemat minsann !

Ha en skön dag !

tisdag 24 september 2013

Mysbelysning





Hej hopp

Idag bjuder jag på ajfån bilder eftersom min kamera är trasig,som sagt. Det blir helt ok bilder med mobilen men jag vill ju helst använda min Nikon. 

Idag slog jag ialla fall till på ljusslingan med bollarna som jag suktat efter ett tag nu ! Eftersom jag hade presentkort kostade den gratis,inte helt fel :) Nu hänger den på spegelfönstret i vardagsrummet,jätte nöjd är jag måste ju tilläggas ! Ljusslingan som jag hade på den tidigare ligger numera på hyllan ovanför soffan. Den är ju batteridriven och kan ju flyttas runt hur som helst. Mysbelysning,sånt kan man (nästan) inte få för mycket av den här årstiden ! 


Ha en mysig kväll !

måndag 23 september 2013

Trasig kamera


I fredags tände jag min vackra älskade kristallkrona ! Den har min mormors föräldrar haft så den är riktigt gammal. 


Har även två underbara lampetter som hör till kristallkronan !



Hur glad blir man inte på en skala när alla vita orkideér blommar samtidigt !! :)


Hej regniga måndag !

Efter en strålande fin helg är regnet åter tillbaka. Det är det här som är höstväder men jag hoppas ändå att solen är tillbaka imorgon. I lördags blev det en tripp till westernbyn i Bjärtrå,Fort Kodiak. Den här gången var det full aktivitet där med pang-pang show,ett skådespel där det avfyrades många (låtsas) skjutvapen och dynamit,man kunde njuta av fin live-musik och mat om man blev hungrig.Det serverades grillade hamburgare och chiliconcarne som man själv fick värma i burk över elden. På riktigt cowboy vis alltså ! :) 

På kvällen var det middag hos bror med familj. Vi fick potatisgratäng,stek,kantarellsås och gott vin till det. En trevlig och sen kväll blev det.

Söndagen bjöd på go´fika och mysigt sällskap !

För att sammanfatta helgen har den varit riktigt bra,förutom att min käre vän Nikon numera är trasig.Hur ska det gå å vara utan kamera under reparationstiden ? :(

Nåväl...

Kram Linda


onsdag 18 september 2013

Höstrusk


Jag har sagt det förr och säger det igen; Dollarstore har många fynd ! I somras köpte jag två fina zinkstrutar som jag tänkte sätta ljung i framåt höstkanten,och så här blev det :) 



Jag fortsatte att höstpynta på balkongen efter att jag röjt bort i stort sett alla sommarblommor. Dom två stora konservburkarna fick bli krukor,tycker det blev en snygg effekt mot trämaterialet. Den gamla trälådan är ett av sommarens ladufynd ! 


Hej höst !

I måndags kom den med besked,hösten alltså ! Över en natt slog det om från sol och sensommarvärme till regn och rusk och kraftig blåst.Regnet har piskat in på balkongen och blött ner allt,mattorna är genomsura och dom gamla pinnstolarna har jag fått plocka in så dom inte förstörs. Det är bara att acceptera,höstrusket är här nu. Det mysiga med det är ju att kunna mysa inne,skrota runt i mysbrallor,en kaffemugg i handen och tända en massa ljus :)

Idag tog jag tag i projektet att städa köket,skura i alla skåp osv. Har kommit en bra bit på vägen men det tar ju en himla tid att plocka ur och ställa tillbaka allt igen. Skönt ska det blir när det är klart !

Ha en mysig regnonsdag !

Kram Linda 

fredag 13 september 2013

Fredag igen



Hej fredag (den 13:de)

Ännu en riktigt fin höstdag. Är det något vi inte kan klaga på så är det ju ialla fall vädret,den här hösten har hittills varit helt fantastisk !
Dagen har varit riktigt bra,inga missöden trots att det är den 13:de ;) En liten road trip till grannstan i norr blev det och en mysig fikastund med dom bästaste. 

Nu är glaset fyllt med rötjut och ljusen tända,det blir en kväll i soffan :)

 Ps Klockan är kväll och balkongdörren står fortfarande öppen !

Ha en fin kväll !

Kram Linda

torsdag 12 september 2013

Höstbricka


I morse blev jag så sugen på att höstpynta lite så jag passade på att plocka med mig äpplen på morgonprommisen,både paradisäpplen och vanliga. Prydnadspumporna som jag odlat får vara med på brickan,även några kastanjer får vara med och samsas där.





Det blir ju bara sååå fint av solen som lyser in ! Är väldigt nöjd med hur sovrummet har tagit form i sommar. Hyllan ovanför sängen,lamporna älskar jag och att själva sängen äntligen blev målad...

Nu är det åter igen kväll och ljusen brinner i vanlig ordning :) Dagarna går i faslig fart och vi är snart redan i mitten av september.Till skillnad mot i somras spenderas kvällarna ofta i soffan och så lär det väl bli ett bra tag framöver gissar jag på.

Trevlig kväll !

onsdag 11 september 2013

Kastanjer



Go´kväll ute i stugorna !

Idag har det varit full fart här ! Handlat,dammsugit,tvättat,bäddat rent,kokat lingonsylt och rödvinbärsgelé och rastat vovve,phuuuh !

Känner mig rätt nöjd med dagen och avslutar den med ett glas rött och slapp i soffan :)

Varje höst tar jag fram kastanjerna jag plockade för några år sedan !

Kram Linda

tisdag 10 september 2013

Höst


Ett enkelt höststileben,en bricka,ett ljus och lite rönnbär,mer behövs inte för att det ska bli fint :)



Doftpelargonen som jag knyckte som skott i somras har växt till sig ordentligt. Den fina gamla pottan är en favorit av sommarens alla fynd ! 





Är så nöjd över sommarens alla loppisfynd ! Det blev en mycket bra loppissommar :)



Satte ihop en ljusbricka som tänds på kvällarna



Hej hopp

Jahapp,en liten bloggpaus infann sig visst ! Hösten har anlänt men har verkligen börjat på allra bästa sätt med sina otroligt varma och fina dagar ! Helgen som var blev varm som den bästa sommardagen.

Mörkret kommer tidigare om kvällarna nu,både på gott och ont tycker jag. Dagarna blir som kortare men samtidigt är det mysigt att kunna mysa inne med gott samvete.

Hur som helst,vi går mot det mörka årstiden och man får väl försöka göra det bästa av det,dvs fylla på ljusförrådet och tända massor av lampor och gilla läget. 

Nu,dax för kudden och sängen !

Nattis